Imagine de ansamblu

Imagine de ansamblu

Mi-am creat mereu o imagine despre Bucuresti, formata de-a lungul timpului din povestirile prietenilor ce erau studenti aici, din sursele cunoscute de informare – televiziune, presa – si din cele doua scurte vizite pe care le facusem.

Asta pana cand am ajuns sa traiesc aici. Atunci tot amalgamul de povesti, cu mici imagini pe ici pe colo, s-a naruit: pur si simplu nicio informatie nu mai statea in picioare. Imaginea, ce parea clara, pe care o aveam despre Bucuresti, inainte de a locui aici, s-a transformat intr-o poveste ireala.

Eu as merge pe ideea turismului prin ochii celor care au fost o data aici si s-au intors sa-l descopere si mai mult. Caci privit asa, prin oamenii care vor sa-l exploreze, Bucurestiul ar putea sa fie un produs mult mai atractiv.

Cu atatea locuri tainice peste care staruie vraja altor timpuri, cu drumuri pe care stau, incremenite in proiect, cladiri ce-si asteapta destinatia finala, cu mega-utilaje paralizate printre structuri, Bucurestiul este un oras viu, colorat, surprinzator si contradictoriu. Viata de noapte este una agitata, terasele restaurantelor atrag numerosi tineri, arta stradala imbraca zidurile transmitand povesti…

Bucurestiul este in continua miscare. In apropierea vechiului cartier evreiesc, exista locuri pline de arta, foarte sic. Casele frumoase in stil neoromanesc, unele abandonate de zeci de ani, asteapta doar antreprenori hotarati.

Paradoxal, farmecul capitalei este chiar faptul ca nimic nu poate fi interpretat in ansamblu. Nu trebuie sa cauti ceva definitoriu pentru intregul oras. Caci Bucurestiul este, inca, autentic, complex si particular. Cu cele aproape 450 de cladiri in stil modernist, cu arhitectura sa aparte ce reprezinta istoria variata a orasului, un amestec intre arhaic, comunism si modern, este o comoara pentru orice pasionat de arhitectura: haosul sau urban este magnific!

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc aici – concerte, spectacole de teatru, festivaluri, Bucurestiul are cate ceva pentru fiecare. Datorita relansarii economice din ultimul an a crescut considerabil si numarul de turisti, asa ca Bucurestiul si-a dezvoltat numeroase oferte de cazare, cum sunt apartamentele cu cazare in regim hotelier oferite de Acme Accommodation.

Bucurestiul si-a creat un stil propriu: chiar si cea mai mica plimbare te poate transforma in explorator.

No Comments

Post A Comment