De ce Bucuresti?

De ce Bucuresti?

E intrebarea care se citeste in ochii celor care vin pentru prima oara aici, fie ca vin ca turisti, fie ca sunt in trecere, fie ca sunt aici in interes de afaceri. E acel ceva in privirea lor care descrie cel mai bine Bucuresti-ul: orasul contrastelor, o combinatie fascinanta de stiluri diferite si complet neinrudite, cu blocurile de beton omniprezente, dar si cu vile frumoase cu stiluri arhitecturale spectaculoase, un peisaj haotic in care noul si vechiul par ca sunt inca conectati si fac pereche, un oras care la prima vedere poate parea sufocant, cu traficul infernal si propunerile taximetristilor, cu aglomeratia de la metrou, cu agitatia continua care se simte peste tot in aer.

Acum cativa ani, urma sa primim in vizita niste clienti din Norvegia si, cu cateva zile inainte de a pleca spre noi, am primit un mesaj in care imi spuneau ca “ Bucuresti” este considerata o destinatie  turistica cel putin ciudata si prietenii carora le-au mentionat destinatia au ridicat din sprancene cu ingrijorareJ.  Imi amintesc cu placere impresiile lor la plecare si faptul ca, de atunci, revin aici mereu.

Bucuresti-ul e un oras ofertant, e surprinzator, e accesibil, iar impactul ambiental este unul care ramane, o experienta pe care iti doresti sa o  repeti. Bucuresti-ul este un sentiment, trebuie trait, nu doar privit, de-abia atunci incepe sa iti placa! E combinatia de mister data de Centrul Vechi si nota de inovatie adusa de simfonia fantanilor, e contrastul izbitor intre constructia Palatului Parlamentului si arhitectura Bisericii Stavropoleos, e viata de noapte si tumultul de peste zi, sunt toate acestea si ceva in plus.

Si, indiferent de scopul vizitei voastre, pentru a va simti minunat nu uitati sa treceti pe la noi, Acme Accommodation, “ the place where a house becomes a home”.

No Comments

Post A Comment